FSSC 22000 Packaging Materials

ISACert nudi jednostavan FSSC 22000 proces certifikacije

fssc22000Vaš klijent zahtijeva da imate validan i GFSI-priznati certifikat. Vi želite ispuniti taj uvjet, ali detaljne specifikacije norme ne odgovaraju provedbi Vašeg sustava sigurnosti hrane? Imate jasno definiran sustav u skladu sa stvarnim stanjem i želite dokazati da je Vaš sustav sigurnosti hrane kompetentno održiv? U potrazi ste za certifikacijskim tijelom s dovoljno stručnosti koje točno može procijeniti učinkovitost Vaših mjera upravljanja i potvrditi Vaš izbor i rješenja?

FSSC 22000 Packaging Materials je norma posebno razvijena za proizvođače  pakirnih materijala koji dolaze u izravni ili neizravni kontakt s hranom. Norma predstavlja kompletnu certifikacijsku shemu sistema sigurnosti hrane zasnovanu na postojećim standardima za certifikaciju (ISO 22000, ISO 22003 i tehničke specifikacije za sektor PRPs). Proizvođači pakirnog materijala koji su već certficirani prema standardu ISO 22000 će samo trebati dodatni pregled nad tehničkim specifikacijama za sektor PRPs kako bi zadovoljili ovoj certifikacijskoj shemi.

Ukoliko želite integrirati kvalitet u svoj sustav upravljanja potrebno je slijediti zahtjeve norme ISO 9001.

ISACert je priznat i akreditiran za izdavanje certifikata FSSC 22000. Auditori su iskusni profesionalci kojima je u potpunosti poznata “najbolja praksa” u Vašoj industriji.

  • ISACertov audit i certfikat su potvrda da Vaš sustav zadovoljava zahtjeve i očekivanja Vaših kupaca i javnosti - proizvodnja sigurne hrane.
  • FSSC 22000 Packaging Materials certifikat je indikator da je Vaša organizacija sustava sigurnosti hrane u potpunosti u skladu sa zahtjevima koji su dati ovom shemom i da je Vaša organizacija sposobna održavati usaglašenost prema tim zahtjevima.
  • Uvođenjem norme FSSC 22000 Packaging Materials Vaša tvrtka će učinkovito upravljati rizicima te jamčiti kvalitet i sigurnost svojih proizvoda.
  • Biti certificiran je najbolja osnova za daljnje napore koje ćete ulagati kako bi održali sustav organizacije sigurnosti hrane i posvećenost Vaše organizacije za kontinuirano poboljšanje njegove učinkovitosti.

Certfikat za normu FSSC 22000 Packaging Materials se izdaje na tri godine pri čemu se druge i treće godine obavlja nadzorni audit.   

Dokumenti za FSSC 22000 Packaging Materials shemu su dostupni za download ovdje.

Odgovoran za provedbu audita i certifikaciju 22000 Packaging Materials je ISACert BV, Ede, Nizozemska.

Norma FSSC 22000 Packaging Material je razvijena za certifikaciju sustava sigurnosti hrane tvrtki koje se nalaze u prehrambenom lancu i koje proizvode ambalažni materijal  koji dolazi u izravni ili neizravni kontakt s hranom.

FSSC 22000 Packaging Materials je osobito korisan za tvrtke koje nisu predmet posebnih zahtjeva kao što su drugi GFSI priznati standardi za certifikaciju. Također proizvođači koji su upoznati  sa ISO-certifikacijom mogu imati znatnu koristi ukoliko odaberu normu FSSC 22000 Packaging Materials.

Od zahtjeva korisnika/kupaca zavisi o tome za koju ćete se normu opredjeliti, za FSSC 22000 Packaging Materials ili IFS Pack Secure.

Zainteresirani? Za sve informacije obratite se na e-mail adresu marketing@isacert.hr

ISACert je jedno od vodećih audit, kontrolnih i certifikacijskih tijela u prehrambenoj industriji i lancu snabdijevanja hranom. Pružamo svoje audite i certfikacijske usluge globalno za što smo već postigli zavidan ugled. Imamo ambiciju obavljati detaljne i izazovne audite na nivou koji zadovoljava sve zainteresirane strane. Smatramo da je naša obaveza ne samo osigurati da su naši auditi u skladu sa zahtjevima standarda, već  i djelovati u unapređivanju općih izvedbi sigurnosti hrane.