FSSC 22000 - Food

ISACert nudi jednostavan FSSC 22000 proces certifikacije

fssc22000Vaš klijent zahtijeva da imate valjani i GFSI-priznati certifikat. Želite ispuniti taj uvjet, ali detaljne specifikacije ne odgovaraju provedbi Vašeg sustava sigurnosti hrane? Želite li posebno dizajnirati sustav u skladu sa svojim stvarnim stanjem i dokazati da je Vaš sustav sigurnost hrane kompetentno održiv? Vi ste u potrazi za certifikacijskim tijelom s dovoljno stručnosti koje točno može procijeniti učinkovitost Vaših mjera upravljanja  i potvrditi Vaš izbor i rješenja.

Norma FSSC 22000 je kompletna certifikacijska shema za sustave u sigurnosti hrane koja se  temelji na osnovu postojećih normi za certificiranje (ISO 22000, ISO 22003 i tehničke specifikacije za sektor PRPs). Proizvođači koji su već certificirani prema ISO 22000 će samo trebati dodatni pregled nad tehničkim specifikacijama za sektor PRPs kako bi zadovoljili ovoj certifikacijskoj shemi.

U slučaju da želite da se integrira kvaliteta u Vaš sustav upravljanja, FSSC 22000 Q-certifikat je također dostupan. FSSC 22000-Q se sastoji od kombiniranog certifikata FSSC 22000 i ISO 9001.

ISACert je priznat i ovlašten za izdavanje FSSC 22000 certifikata. ISACert auditori su iskusni profesionalci a posebno su odabrani jer su temeljito upoznati s "najboljom praksom" u Vašoj industriji.

  • ISACertov audit i certfikat osiguravaju da Vaš sustav zadovoljava ono što Vaši klijenti i javnost očekuju od Vas - proizvodnju sigurne hrane.
  • FSSC 22000 certifikat ukazuje na to da je vaša organizacija sustava sigurnost hrane u skladu sa zahtjevima koji su dati u ovom programu, te da je Vaša organizacija u stanju održavati usklađenost s tim zahtjevima.
  • Primjenom FSSC 22000 norme Vaša tvrtka učinkovito upravlja rizicima te jamči kvalitetu i sigurnost svojih proizvoda.
  • Biti certificiran je najbolji temelj za daljnje napore kako bi održali sustav organizacije sigurnosti hrane i opredjeljenje vaše organizacije za kontinuiranim poboljšanjem njegove učinkovitosti.

Certfikacijski ciklus za normu FSSC 22000 traje tri godine. Druge i treće godine obavljaju se nadzorni auditi.

Dokumenti za FSSC 22000 shemu su dostupni za download ovdje.

FSSC 22000 audit i certifikacija je pod akreditacijom tvrtke ISACert BV iz Ede u Nizozemskoj.

Norma FSSC 22000 je razvijena za certifikaciju sustava sigurnosti hrane tvrtki u prehrambenoj industriji koji prerađuju ili proizvode životinjske proizvode, kvarljive biljne proizvode, proizvode s dugim rokom trajanja i drugim sastojcima hrane poput aditiva, vitamina i bio-kultura.

FSSC 22000 je osobito korisan za tvrtke koje ne podliježu detaljno specifičnim zahtjevima kao što su drugi GFSI priznati standardi za certifikaciju. Također proizvođači koji imaju iskustva sa ISO-certifikacijom mogu imati znatnu koristi ukoliko odaberu normu FSSC 22000.

Bilo da trebate koristiti FSSC 22000 ili neki drugu normu poput BRC Food ili IFS Food ovisi između ostalog o zahtjevima Vaših kupaca.

Certifikacija prema FSSC 22000 Food normi se može kombinirati s drugim certifikacijskim normama poput IFS Food ili BRC Food. Za organizacije koje žele integrirati upravljanje kvalitetom hrane u okviru svojih certifikata, FSSC 22000-Q certfikat je na raspolaganju. FSSC 22000-Q se sastoji od kombiniranog certifikata FSSC 22000 i ISO 9001.

Zainteresirani? Za sve informacije obratite se na e-mail adresu marketing@isacert.hr

ISACert je jedno od vodećih audit, kontrolnih i certifikacijskih tijela u prehrambenoj industriji i lancu snabdijevanja hranom. Pružamo svoje audite i certfikacijske usluge globalno za što smo već postigli zavidan ugled. Imamo ambiciju obavljati detaljne i izazovne audite na nivou koji zadovoljava sve zainteresirane strane. Smatramo da je naša obaveza ne samo osigurati da su naši auditi u skladu sa zahtjevima standarda, već  i djelovati u unapređivanju općih izvedbi sigurnosti hrane.