GlobalG.A.P.

globalgap

ISACert nudi jednostavan GlobalG.A.P. proces certifikacije

Kvaliteta, sigurnost hrane i briga o zaposlenima su osnova poslovanja tvrtki koje se bave proizvodnjom voća, povrća i žitarica.  Kupci Vaših proizvoda zahtijevaju garanciju da je Vaša tvrtka predana kvaliteti i sigurnosti hrane. Da li ste u mogućnosti pružiti te garancije i da li su one prihvaćene u svijetu? Da li nezavisna treća strana potvrdila Vašu dobru poljoprivrednu praksu? Da li Vaši klijenti zahtijevaju od Vas dokaz da ste certificirani prema normi GlobalG.A.P.? Želite li da Vaša tvrtka biti auditirana od strane uvaženog certifikacijskog tijela sa iskusnim inspektorima koji  znaju svoj posao?

GlobalG.A.P. je globalna organizacija koja ima kao ključne ciljeve  sigurnu i održivu poljoprivredu u cijelom svijetu. Ona postavlja dobrovoljne norme za certifikaciju poljoprivrednih proizvoda širom svijeta -  sve više i više proizvođača, dobavljača i kupaca usklađuju svoje certifikacijske standarde sa tom normom.

 GlobalG.A.P. je razvijen  kako bi se odredili kriteriji sigurnosti i kvalitete hrane te operativni kriteriji koji su potrebni  na mjestu proizvodnje odnosno na farmama koje proizvode poljoprivredne proizvode.

ISACert je specijaliziran za inspekciju i certifikaciju tvrtki za proizvodnju prehrambenih proizvoda kao što je Vaša. ISACert-ovi GlobalG.A.P auditori imaju iskustvo u primarnom sektoru, razumiju vašu poslovnu praksu i znaju što se događa u Vašem poslovnom okruženju.

ISACert auditori su kvalificirani kombinirati audit za GlobalG.A.P. s dodatnim modulima kao što su GRASP i AH-protokol. Nadalje, ako je primjenjivo, kombinacija s lokalnim normama za primarni sektor je također moguća .

Kako smo u bliskom odnosu sa vlasnikom standarda FoodPlus u mogućnosti smo Vas obavještavati o poslednjim promjenama i interpretacijom standarda. Samim tim ćete biti spremni i obaviješteni o svemu novom pre svake kontrole. Za više informacija o poslednjim izmenama kontaktirajte ISACert.

Smanjenja rizika za sigurnost hrane i proizvoda. 

  • Omogućen je pristup lokalnim i globalnim tržištima, dobavljačima i trgovacima.
  • Učinkovitost upravljanja Vašom farmom će biti poboljšana.
  • Štedite troškove smanjujući broj audita na farmi.
  • Dokazujete usklađenost s načelima Global Compact Food Ujedinjenih Naroda i Načelima poljoprivredne proizvodnje
  • Postajete prepoznatljivi jer ste dio svjetskog najraširenijeg standarda osiguranja primarne proizvodnje
  • Vaša tvrtka će se pojaviti na GlobalG.A.P. bazi podataka certificiranih tvrtki, dajući Vam dodatno priznanje i stvaranje većeg povjerenja kupaca.
  • GlobalG.A.P. je priznata od strane GFSI (Global Food Safety Initiative), dakle, ispunjava uvjete propisane od strane trgovaca, koja osigurava  visoku razinu zaštite potrošača.

Svi  dokumenti vezani za GlobalG.A.P. normu su dostupni online, besplatno, i na više jezika, na GlobalG.A.P. web stranici.

GlobalG.A.P., također poznat kao norma  Integrated Farm Assurance Standard (IFA), primjenjuje se za proizvodnju hrane u primarnom sektoru. Osim toga GlobalG.A.P. je razvio dodatne dobrovoljne module za društvene prakse  kao što je  GlobalG.A.P. Risk Assessment on Social Practices (GRASP), a za dobavljače Albert Heina (AH-protokol). Ovi moduli mogu biti auditirani u kombinaciji s GlobalG.A.P .-om.

Pod normom GlobalG.A.P. postoje dvije opcije za certifikaciju:

Opcija 1: jedan proizvođač sa ili bez dodatnog upravljanja sustava kvalitete (QMS)

Opcija 2: više proizvođača s obveznim sustavom upravljanja kvalitetom (QMS)

ISACert je akreditiran za certifikaciju GlobalG.A.P. za Voće i povrće i ostale usjevi, i za opciju 1 i opciju 2, te je odobren za GRASP i AH-protokol.

GlobalG.A.P. audit i certifikacije je pod akreditacijom tvrtke ISACert BV, Ede u Nizozemskoj.

Obratite se ISACert-u (marketing@isacert.hr) za najnovije informacije o normi.

GLOBALG.A.P. je međunarodno priznata norma za proizvodnju poljoprivrednih proizvoda. Ako se pridržavate ove globalne norme za sigurnu i održivu proizvodnju hrane,  kao proizvođač možete pokazati svoju predanost prema dobroj poljoprivrednoj proizvođačkoj praksi.

Sa dodatnim modulom GRASP  možete poboljšati sustav socijalnog upravljanja na farmi, pokazati svoju predanost društvenoj odgovornosti i podići svoj ugled među dobavljačima i kupcima.

GlobalG.A.P. Standard je primjenjiv na sve  tvrtke koje proizvode hranu, za usjeve u zaštićenim  i  u nezaštićenim  uvjetima.

Da li bi trebali certficirati GlobalG.A.P. ili neki drugu međunarodnu ili lokalnu normu ovisi između ostalog od zahtjeva Vaših kuapaca.

Audit i certifikacija prema GlobalG.A.P. standardu se može kombinirati s drugim auditima poput GRASPa, AH-protokola ili drugih (lokalnih) standarda za primarnu proizvodnju.

Zainteresirani? Sve informacije možete dobiti kontaktiranjem marketing@isacert.hr

ISACert je jedno od vodećih audit, kontrolnih i certifikacijskih tijela u prehrambenoj industriji i lancu snabdijevanja hranom. Pružamo svoje audite i certfikacijske usluge globalno za što smo već postigli zavidan ugled. Imamo ambiciju obavljati detaljne i izazovne audite na nivou koji zadovoljava sve zainteresirane strane. Smatramo da je naša obaveza ne samo osigurati da su naši auditi u skladu sa zahtjevima standarda, već  i djelovati u unapređivanju općih izvedbi sigurnosti hrane.