Global Red Meat Standard (GRMS)

ISACert Vam nudi jednostavan proces GRMS certifikacije

GRMSKvaliteta i sigurnost hrane su ključni za djelatnost Vaše tvrtke koja se bavi preradom mesa i mesnih proizvoda. Kupci Vašeg proizvoda zahtijevaju garanciju da je Vaša tvrtka predana kvaliteti i sigurnosti hrane te dobrobiti životinja. Da li ste u mogućnosti pružiti te garancije i da li su one prihvaćene u svijetu? Da li nezavisna treća strana to može potvrditi? Da li Vaši klijenti zahtijevaju od Vas dokaz da ste certificirani prema normi GRMS? Želite li da Vaša tvrtka biti auditirana od strane uvaženog certifikacijskog tijela sa iskusnim auditorima?

GRMS je norma posebno razvijena za procese klanja, rezanja, iskoštavanja i prodaje crvenog mesa i mesnih proizvoda. Za razliku od drugih više generičkih shema kvalitete u prehrambenoj industriji, GRMS je prilagođen specifičnim zahtjevima koji se odnose na mesnu industriju, sigurnost hrane, kao i dobrobit životinja.

GRMS standard obuhvaća cijeli proizvodni lanac te je, prema tome, primjenjiv  na sve aspekte prijevoza i smještaja stoke, omamljivanja, klanja, iskoštavanja, rezanja i obrade mesa i mesnih proizvoda .

Glavni fokus GRMS –a je na kritičnim područjima koja utječu na održavanje visoke razine dobrobiti životinja i sigurnosti mesa za razliku od širokih i uopćenih fokusa ostalih današnjih normi. Činjenica da je GRMS posebno razvijen za mesnu industriju pruža Vašim klijentima  adekvatan alat za mjerenje Vaše izvedbe kao dobavljača sigurnog mesa i mesnih proizvoda.

Ukratko prednosti su:

 • GRMS pokriva slična temeljna područja kao i drugi komercijalne norme, ali je posvećen proizvodnji mesa
 • GRMS pokriva dobrobit životinja, radnu i vanjsku okolinu
 • Fokus je na područjima ključnim za održavanje visoke sigurnosti i kvalitete mesa
 • Poveznica je prema primarnoj proizvodnji na farmama
 • GRMS daje detaljniju osnovu za procjenu mesa i mesnih prerađevina

ISACert je specijaliziran za certfikaciju tvrtki za preradu mesa kao što je Vaša. ISACert auditori su kvalificirani kombinirati GRMS audit s drugim normama kao što su BRC Food, FSSC 22000 ili IFS Food.

 • GRMS certifikat osigurat će povjerenje Vaših klijenata u Vaš sustav upravljanja sigurnosti hrane i upravljanja lanca opskrbe.
 • Biti certificiran po normi GRMS pokazuje Vašu transparentnost u sigurnost hrane, kvaliteti i higijenskim sustavima implementiranim u Vašoj tvornici mesa ili mesnih proizvoda .
 • Biti certificiran po normi GRMS nadalje dokazuje da proizvodite u skladu najviših standarda za radne uvjete i dobrobit životinja.
 • Što više, poboljšavajući sigurnost hrane, implementacija GRMS će vam također pomoći u smanjenju otpada, žalbi, opoziva i nesukladnih proizvoda
 • Dubinska procjena sustava kvalitete i sigurnosti hrane Vaše proizvodnje će biti obavljena od strane GRMS nadležnog ISACert auditora.
 • Podaci o Vašem poslovanju će se pojaviti na popisu GRMS odobrenih proizvodnih tvrtki, dajući Vam dodatno priznanje i stvaranje većeg povjerenja kupaca.

GRMS je priznata od strane GFSI (Global Food Safety Initiative), dakle, ispunjava uvjete propisane od strane trgovaca osiguravajući visoku razinu zaštite potrošača

GRMS norma je primjenjiva  samo u mesnoj industriji za proizvodnju mesa i mesnih proizvode. GRMS norma i tumačenje smjernica je dostupna na web stranici GRMS (download GRMS standard (pdf) za normu, download GRMS guideline (xls) za smjernice).

Održavanjem bliskog kontakta sa vlasnikom norme, (Danish Agriculture & Food Council)  u mogućnosti smo redovno Vas obavijestiti o najnovijim informacijama i tumačenjima norme, tako da ćete u potpunosti biti spremni za nadolazeći audit.

Za najnovije informacije obratite se ISACert-u (marketing@isacert.hr).

Odgovornost za audite I certifikaciju u skladu sa normom GRMS ima ISACert BV, Ede,Nizozemska.

Ili GRMS audit i certifikacija je pod akreditacijom tvrtke ISACert BV iz Ede u Nizozemskoj.

GRMS norma je posebno razvijena za procese klanja, rezanja, iskoštavanja i prodaje crvenog mesa i mesnih proizvoda. Obuhvaća cijeli lanac proizvodnje te se prema tome odnosi se na sve aspekte transporta, prihvata i smještaja stoke, omamljivanja, klanja, iskoštavanja, rezanja i rukovanja mesom i mesnim proizvodima .

GRMS norma je dizajnirana kako bi Vam pomogla u uspostavi dobre proizvodne prakse, tako da proizvedete sigurne, legalne proizvode koji zadovoljavaju razinu kvalitete koju očekuju Vaši kupci.

Da li koristitite GRMS ili neku drugu normu kao što je BRC Food, IFS Food ili FSSC22000 ovisi između ostalog o zahtjevu vaših kupaca. Također, certifikaciju u skladu s normom GRMS Food možete  kombinirati s drugom normom, kao što je IFS Food ili FSSC22000.

Zainteresirani? Za sve informacije obratite se na e-mail adresu marketing@isacert.hr

ISACert je jedno od vodećih audit, kontrolnih i certifikacijskih tijela u prehrambenoj industriji i lancu snabdijevanja hranom. Pružamo svoje audite i certfikacijske usluge globalno za što smo već postigli zavidan ugled. Imamo ambiciju obavljati detaljne i izazovne audite na nivou koji zadovoljava sve zainteresirane strane. Smatramo da je naša obaveza ne samo osigurati da su naši auditi u skladu sa zahtjevima standarda, već  i djelovati u unapređivanju općih izvedbi sigurnosti hrane.