IFS Food

ISAcert Vam nudi jednostavan proces IFS certifikacije

ifs-food

Kvalitet i sigurnost hrane su ključ poslovanja tvrtki u prehrambenoj industriji. Kupci Vašeg proizvoda žele garanciju da su kvalitet i sigurnost fokus Vaše tvrtke. Stoga, pitanja su:  da li ste u mogućnosti im osigurati takvu garanciju  i da li su iste priznate širom svijeta? Da li treća nezavisna strana može to potvrditi? Da li Vaši kupci zahtijevaju dokaze da ste certificirani prema IFS food normi?

IFS Food norma podržava proizvodnju i marketing u njihovim naporima za očuvanje sigurnosti i kvalitetu brand-a. Naglasci su i na sigurnosti hrane i na kvaliteti procesa i proizvoda.

IFS Food je razvijen uz puno i aktivno učestvovanje certifikacijskih tijela, trgovaca, prehrambene industrije i uslužnih prehrambenih tvrtki. Izvješćem sa IFS audita Vaša tvrtka će pokazati

stvarnu sliku o Vašoj kontroli sigurnosti hrane i kontroli upravljanja sistema kvalitete kao i kako osiguravate temelje u procesu daljnjeg unaprijeđivanja. IFS Vam daje 12 mjeseci kako bi popravili pronađena odstupanja od zahtjeva. Samo velike neusuglašenosti (vezane za sigurnost hrane ili zakonske zahtjeve) moraju biti odmah popravljeni. Certifikat vrijedi 12 mjeseci.

IFS Food certifikacijom, ovo navodimo kao ključnu prednost, dobijate potvrdu da težite ka izvrsnosti u kvaliteti, sigurnosti hrane i zadovoljstvu kupaca i da ste u konkurencijskoj prednosti na Vašem tržištu. Kada ste certificirani po IFS Food standar

  • Unapređenje razumijevanja rukovodstva i zaposlenika na dobroj praksi, standardima i procedurama,
  • Nadzor usklađivanja sa prpisima vezanim za hranu
  • Efikasnije korištenje redursa,
  • Smanjenje potrebe za auditima kupaca,
  • Nezavisan audit sa treće strane proveden od strane iskusnih ISAcert auditora,
  • Veća feksibilnost kroz individualnu implementaciju baziranom na riziku

Unapređenje Vašeg poslovnog ugleda kao proizvođača visokokvalitetnih i sigurnih proizvoda.

Zadnju verziju norme IFS Food možete preuzeti sa IFS website (IFS Food 6 Standard pdf), pored IFS Doktrine (IFS Doctrine v3) kao i zbirni pregled gotovo svih objašnjenja normi izdanih od strane IFS od objavljivanja IFS Food verzije 6 u siječnju 2012. godine do njegovog posljednjeg preispitivanja (IFS Food verzija 6, travanj 2014.).

IFS Food audit i certifikacija su pod akreditacijom ISACert BV iz Ede u Nizozemskoj.

IFS Food je prepoznat od strane GFSI (Global Food Safety Initiative - Globalna inicijativa za sigurnost hrane) kao standard za auditiranje proizvođača hrane. Bitan je za tvrtke koje se bave preradom hrane i za tvrtke koje rukuju neupakiranim prehrambenim proizvodima. IFS se primjenjuje kod proizvoda koji se “prerađuju” ili kod onih gdje postoji opasnost od kontaminacije tijekom primarnog pakiranja.

Ova norma je važna za sve proizvođače hrane, a posebno za one koji proizvode pod privatnom robnom markom jer sadrži mnogo zahtjeva nužnih za usaglašavanje sa proizvodnim specifikacijama klijenta.

Od zahtjeva korisnika / potrošača ovisi koji ćete standard izabrati - standard IFS Food ili za druge standarde kao što su BRC Food ili FSSc22000.

Certifikacija prema IFS Foodstandardu može se kombinirati sa drugim normama kao što su BRC Food ili FSSC22000.

Zainteresirani? Sve informacije  možete dobiti kontaktiranjem marketing@isacert.hr

ISACert je jedno od vodećih audit, kontrolnih i certifikacijskih tijela u prehrambenoj industriji i lancu snabdijevanja hranom. Pružamo svoje audite i certfikacijske usluge globalno za što smo već postigli zavidan ugled. Imamo ambiciju obavljati detaljne i izazovne audite na nivou koji zadovoljava sve zainteresirane strane. Smatramo da je naša obaveza ne samo osigurati da su naši auditi u skladu sa zahtjevima standarda, već i djelovati u unapređivanju općih izvedbi sigurnosti hrane.