IFS Logistics

ifs-logistics

ISACert Vam nudi jednostavan proces IFS Logistics certifikacije

Kvalitet i sigurnost hrane ključni su za Vašu tvrtku kojoj je obujam poslovanja logistika hrane odnosno transport i skladištenje. Kupci vašeg proizvoda žele garanciju da su kvaliteta i sigurnost fokus Vaše tvrtke. Stoga, pitanja su: da li ste u mogućnosti osigurati takvu garanciju i da li su iste priznate diljem svijeta? Da li treća nezavisna strana može to potvrditi? Da li Vaši klijenti zahtijevaju dokaze da ste certificirani prema IFS Logistics standardu?

IEF Logistics je norma za auditiranje tvrtki čija je aktivnost  logistika prehrambenih i neprahrambenih proizvoda, kao što su transport, skladištenje, utovar/istovar itd.

Primjenjuje se na sve vrste transporta: isporuka cestom, željeznicom, brodom ili avionom; smrznutih/rashlađenih  proizvoda ili ambijentalno stabilnih proizvoda ( različitih agregatnih stanja: tekućeg, čvrstog ili plinovitog ).

Ova norma se također primjenjuje na pružatelje usluga zamrzavanja/odmrzavanja kao i logističkih tvrtki koje koriste usluge transporta i/ili skladištenja.

ISAcert je specijalist u certifikaciji standarda IFS Logistics tvrtki kao što je Vaša, aktivnim u lancima proizvodnje i prodaje hrane i lancima koji se nadovezuju na iste. ISAcert auditori koji ocjenjuju u skladu sa zahtjevima IFS standarda imaju iskustvo u radu u prehrambenoj industriji, razumiju Vašu praksu i znaju što se događa u Vašem poslovnom okruženju.

IFS Logistics certifikacijom, ovo navodimo kao ključnu prednost, dobijate potvrdu da težite ka izvrsnosti u kvaliteti. Sigurnosti hrane i zadovoljstvu kupaca i da ste u konkurencijskoj prednosti na Vašem tržištu. Prednosti su:

  • Povećanje povjerenja u dobavljače i proizvode
  • Smanjenje vremena planiranog za kontrolu dobavljača
  • Potvrda Vaše predanosti
  • Mogućnost da se smanji ukupno vrijeme audita kombiniranjem sa višestrukim auditima.
  • Nadzor i  usklađivanja sa propisima vezanih za (ne) prehranu
  • Efikasnije korištenje resursa
  • Smanjenje potrebe za auditima kupaca
  • Nezavisni auditi od treće strane
  • Unapređenje Vaše poslovnog ugleda kao proizvođača visokokvalitetnih i sigurnih proizvoda.

Mogućnost trgovine sa klijentima koji zahtijevaju audite od treće strane

Posljednju verziju IFS Logistics norme  kao i njegov erratum možete preuzeti sa  IFS website.

IFS Logistic audit i certifikacija su akreditiranii od strane ISACert BV iz Ede u Nizozemskoji.

Od zahteva korisnika / potrošača zavisi za koji standard da se opredelite – IFS Logistics ili drugi standard kao što je BRC Storage and Distribution.

Sertifikacija po IFS Logistics standardu moguća je I u kombinaciji sa drugim standardom: IFS Food, BRC Food ili FSSC22000.

Zainteresovani? Sve informacije možete dobiti kontaktiranjem marketing@isacert.hr

IFS Logistics je primjenjiv i za prehrambene  i za  neprehrambene proizvode i pokriva sve aktivnosti logistike: utovar, istovar i transport. Standard može biti primjenjiv na sve vrste transportnih sredstava; teška teretna vozila, vlak, brod, avion i sve ostale vrste transporta (sa kontroliranom temperaturom ili na sobnoj temperaturi ).

Od zahtjeva korisnika / potrošača  ovisi  koji standard ćete  izabrati - IFS Logistics ili drugi standard kao što je BRC Storage and Distribution.

Zainteresirani? Sve informacije možete dobiti kontaktiranjem marketing@isacert.hr

ISACert je jedno od vodećih audit, kontrolnih i certifikacijskih tijela u prehrambenoj industriji i lancu snabdijevanja hranom. Pružamo svoje audite i certfikacijske usluge globalno za što smo već postigli zavidan ugled. Imamo ambiciju obavljati detaljne i izazovne audite na nivou koji zadovoljava sve zainteresirane strane. Smatramo da je naša obaveza ne samo osigurati da su naši auditi u skladu sa zahtjevima standarda, već  i djelovati u unapređivanju općih izvedbi sigurnosti hrane.