ISO 9001

iso

ISACert će Vam pomoći organizirati tvrtku na transparentan način unapređujući svoje izvedbe

Usrećiti klijente - što je još važnije: držati  ih sretnima - je važan zadatak za svaku tvrtku ili organizaciju. Ovo zahtijeva odgovarajuću organizaciju velikog broja gledišta. Ako želite uložiti napor i uvesti red i transparentnost, neizostavno je uvesti norme kao što je ISO 9001. Ovaj sistemski pristup omogućiti će Vam postići neprekidno poboljšavanje izvedbi.

Vaš ISACert auditor će Vam pomoći da provedete ISO 9001 certifikaciju. Dobijeni certifikat pokazuje da Vaš  sistem upravljanja kvalitetom ispunjava zahtjeve i očekivanja kupaca, dioničara, zaposlenih kao i zakonskih zahtjeva koji se odnose na proizvode i usluga. ISO 9001 certifikacija vizualizira Vašu volju za stalnim usavršavanjem, a samim tim šalje jasnu poruku Vašim zaposlenima i klijentima.

Pravilno ispunjavanje zahtjeva standarda ISO 9001 vodi do sljedećeg:

  • Vaši klijenti će uvidjeti da su proizvodi / usluge koje pružate u skladu sa njihovim zahtevima i očekivanjima
  • Zaposleni će biti zadovoljniji svojim poslom i biće više motivisani
  • Akcionari i investitori će uvideti veću dobit od njihovih investicija, veći udeo na tržištu i veće prihode
  • Dobavljači i partneri će imati koristi od stabilne i sve bolje saradnje

  • Društvu u celini ćete pokazati pozitivnu sliku Vaše organizacije ili kompanije

Osim toga, standard nudi brojne prednosti u odnosu na neke specifične zakonske odredbe, kao što su, između ostalih, odredbe Evropske direktive o usklađenosti proizvoda ( CE oznaka )

ISO 9001 standard se odnosi na  različita gledišta upravljanja kvalitetom i jedan je od ISO najpoznatijih standarda. Standardi pružaju smjernice i alate za tvrtke i organizacije koje se žele   osigurati da njihovi proizvodi i usluge stalno ispunjavaju zahtjeve kupaca, a da se kvaliteta neprekidno poboljšava.

Važno – ISO 9001 standard je nedavno revidiran. Saznajte više o reviziji ISO 9001:2015 na ISO stranici .

Za najnovije informacije o standardu, molimo Vas kontaktirajte marketing@isacert.hr.

ISO 9001 audit i certifikacija su pod akreditacijom ISACert BV iz Ede u Nizozemskoj.

ISO 9001:2015 postavlja kriterije za sistem upravljanja kvalitetom i standard je koji može biti certifikovan. Može biti korišten od strane svake tvrtke, velike ili male, nevezano za polje aktivnosti. Usvari, više od millijun tvrtki i organizacija u više od preko 170 zemalja certifikovano je po ISO 9001 standardu.

Standard je baziran na principima upravljanja stavljajući fokus na klijente, motiviranje i impliciranje najvišeg rukovodstva, procesnom pristupu i kontinuiranom poboljšanju. Ovi principi su objašnjeni detaljnije u  Quality Management Principles. Koristeći  ISO 9001:2015 osiguravate da korisnici dobijaju konzistentan, dobar kvalitet proizvoda i usluga, što zauzvrat donosi mnoge poslovne prednosti.

Zainteresirani? Sve informacije možete dobiti kontaktiranjem marketing@isacert.hr

ISACert je jedno od vodećih audit, kontrolnih i certifikacijskih tijela u prehrambenoj industriji i lancu snabdijevanja hranom. Pružamo svoje audite i certfikacijske usluge globalno za što smo već postigli zavidan ugled. Imamo ambiciju obavljati detaljne i izazovne audite na nivou koji zadovoljava sve zainteresirane strane. Smatramo da je naša obaveza ne samo osigurati da su naši auditi u skladu sa zahtjevima standarda, već  i djelovati u unapređivanju općih izvedbi sigurnosti hrane.