Marine Stewardship Council (MSC) & Aquaculture Stewardship Council (ASC)

ISACert podržava Vašu opredjeljenost prema održivim proizvodima

mscZadovoljiti zahtjeve kupaca i društva u pogledu održivosti proizvoda i resursa je od krucijalne važnosti za Vas kao tvrtku koja radi u području prehrambene industrije. Kupci Vaših proizvoda i drugi kreatori tržišnih pravila zahtjevaju potvrdu posvećenosti Vaše kompanije sistemu održivosti. Da li ste im u mogućnosti osigurati takvu garanciju i da li je ista priznata širom svjeta? Da li treća nezavisna strana može to potvrditi? Da li Vaši kupci zahtevaju dokaz da ste certificirani prema MSC ili ASC Chain of Custody normi? Da li želite da Vaša kompanija bude auditirana od strane certifikacijskog  tijela dobrog ugleda i sa iskusnim auditorima?

ISACert nudi MSC i ASC Chain of Custody certifikacije za sve tvrtke u lancu snabdjevanja hranom. MSC i ASC certifikacija se nudi:

 • Tvrtkama sa jednom lokacijom
 • Tvrtkama sa više lokacija
 • Grupama tvrtki (npr. fanšize / maloprodajne organizacije)
 • Organizacijama koje imaju izložbeno-prodajne prostore ( npr.štandovi, restorani)

Tokom aplikacijske faze, posavjetovaćemo Vas koje je najbolje rješenje za ispunjavanje Vaših zahtjeva.

ISACert je specijaliziran u certifikaciji tvrtki u lancu snabdjevanja kao što je Vaša. ISACert auditori su kvalificirani kombinirati MSC and ASC Chain of Custody audit  sa drugim standardima kao što su BRC, IFS I  FSSC 22000.

Kako smo u bliskom odnosu sa vlasnikom norme The rine Stewardship Council i The Aquaculture Stewardship Council, u mogućnosti smo  Vas obavijestiti o posljednjim promjenama i interpretacijom normi i omogućiti Vam da budete spremni i obaviješteni  prije svake kontrole.

 • MSC i ASC certifikacija pokazuje Vašu posvećenost u smanjivanju utjecaja Vaših proizvoda na životnu sredinu (održivi ribolov / održiva poljoprivreda).
 • Vaša tvrtka ispunjava očekivanja velikih trgovaca i drugih učesnika u lancu
 • Vaša organizacija može demonstrirati svim zainteresiranim stranama, uključujući i potrošače, da Vaš proizvod doprinosi boljem okruženju primjenjujući praksu održive poljoprivrede i održivim ribarstvom.
 • Ovaj certifikat Vam može pomoći da pristupite novim tržištima

Detaljna procjena sljedljivosti Vaših proizvoda će biti provedena od strane MSC i ASC kompetentnog ISACert auditora.

Dobavljači u MSC i ASC Chain of Custody su ribnjaci (MSC) i aqua-farmeri (ASC).  Certifikacija lanca snabdjevanja je podržan od strane standarda: MSC Chain of Custody.

Tiskani vodiči za uvod u MSC Chain of Custody Standardu i njegovim prednostima za različite tipove organizacija može se preuzeti sa website MSC

Kontaktirajte ISACert  (marketing@isacert.hr) za najnovije informacije.

MSC i ASC audit i certifikacija su pod akreditacijom ISACert BV iz Ede u Nizozemskoj.

MSC / ASC certifikacija je zahtjevana od strane  trgovaca i proizvođača. MSC i ASC certifikacija je primeljiva na učesnike lanca snabdjevanja koji:

 • Poseduju ribu
 • Upravljaju ribom (skladištenje, prerada, pakiranje, )
 • Koriste MSC / ASC zahtjeve (poslodavac prema poslodavcu, poslodavac prema potrošaču)

MSC i ASC Chain of Custody program je baziran na 5 principa:

Princip 1: Certificirani proizvodi se kupuju od certificiranih dobavljača

Princip 2: Crtificirani proizvodi su prepoznatljivi

Princip 3: Certificirani proizvodi su odvojeni

Princip 4: Certificirani proizvodi su sljedivi i evidentiraju se količine

Princip 5: Organizacija ima sistem za upravljanje

Certifikacija po MSC ili ASC Chain of Custody normi moguća je u kombinaciji sa drugim standardima, kao što su IFS, BRC ili FSSC22000 normi. Isacert Vam može dati ponudu za svaku od tih kombinacija.

Zainteresirani? Sve informacije možete dobiti kontaktiranjem marketing@isacert.hr

ISACert je jedno od vodećih audit, kontrolnih i certifikacijskih tijela u prehrambenoj industriji i lancu snabdijevanja hranom. Pružamo svoje audite i certfikacijske usluge globalno za što smo već postigli zavidan ugled. Imamo ambiciju obavljati detaljne i izazovne audite na nivou koji zadovoljava sve zainteresirane strane. Smatramo da je naša obaveza ne samo osigurati da su naši auditi u skladu sa zahtjevima standarda, već  i djelovati u unapređivanju općih izvedbi sigurnosti hrane.